Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is de behandeling van lichamelijke klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Deze klachten komen vaak voort uit gespannen spieren en ontstekingen aan pezen en gewrichten. Je kunt bijvoorbeeld tijdens het staan, zitten, liggen en/of bewegen last hebben van pijn. Maar ook last hebben van evenwichtsstoornissen, ademhalingsproblemen en beperkte bewegingsmogelijkheden. We behandelen de oorzaak en zorgen we voor het wegnemen of verminderen van de klachten.

fysiotherapie bij de vooruitgang

Wanneer fysiotherapie?

Of fysiotherapie jouw klachten kan wegnemen of verminderen, is vooral afhankelijk van de oorzaak van deze klachten. De oorzaken waarbij fysiotherapie uitkomst kan bieden, zijn heel divers. Denk bijvoorbeeld aan:

  • sportblessures
  • overbelasting
  • slijtage
  • operatie
  • ziekten als reuma en Parkinson

Zo gaat fysiotherapie in zijn werk

De therapie draait met name om het verbeteren van de spierkracht of conditie van het lichaam. Met oefeningen, massage, training, coaching en advies zorgen we voor het verminderen of verdwijnen van de (oorzaak van de) klachten en het voorkomen van herhaling.  

Jouw rol

Jij hebt een belangrijke rol in de behandeling. Vaak is het belangrijk dat je ook thuis oefeningen doet. Daarmee kun je jouw eigen vooruitgang vaak aanzienlijk bevorderen. Bij De Vooruitgang helpen we je daarbij via de MijnZorgApp. Hierin vind je de oefeningen die je te doen hebt én handige instructiebeelden.

Fysiotherapie bij de Vooruitgang

Therapie begint bij De Vooruitgang altijd met een goed gesprek. We willen weten welke klachten je nu ervaart, maar ook wat hieraan vooraf ging. Die kennis helpt bij het stellen van de juiste diagnose van de oorzaak en dus ook bij een succesvolle behandeling.

Naast de regulier fysiotherapeut zijn we ook specialist in onder meer fasciatherapie. Wanneer we merken dat je daar (ook) bij gebaat zou zijn, nemen we dit mee in het behandelproces. Zo weet je zeker dat je altijd de best passende zorg krijgt.

De Vooruitgang is aangesloten bij KNGF. Bij De Vooruitgang kun je zonder verwijsbriefje van de huisarts terecht. Lees hierover meer bij ‘Onze werkwijze’.