Onze werkwijze

Stap voor stap

Wil je een afspraak maken bij De Vooruitgang?

Lees dan onderstaande stappen door, zodat je weet wat je kan verwachten. We maken het je graag gemakkelijk.

 • Verzekerd? Check het vooraf

  Niet iedere verzekeraar vergoedt de kosten voor onze behandelingen. We kiezen er bewust voor om contractvrij te werken. Alleen op die manier kunnen we de best mogelijke zorg bieden. Check daarom vooraf bij jouw verzekeraar of/hoeveel die vergoedt. Zo weet je waar je aan toe bent.

 • Maak tijdig een afspraak

  Je kunt zonder verwijsbriefje van de huisarts bij ons terecht. Het liefst zouden we je gisteren al van jouw klacht afhelpen, maar vaak zit onze agenda wekenlang vooruit volgeboekt. Maak dus tijdig een afspraak.

 • Intake

  De eerste keer dat je bij De Vooruitgang langskomt, stellen we je allereerst vragen over jouw klachten, van nu en voorheen. Daarna kijken we met fysieke tests en oefeningen waar de oorzaak van jouw probleem zich bevindt. We leggen uit met welke behandelingen we hier vooruitgang in kunnen boeken en wat de te verwachten behandeltermijn is. Tot slot starten we met het eerste stukje van de behandeling.

 • Behandelingen

  De behandelingen vinden plaats. Om de vooruitgang zoveel mogelijk positief te beïnvloeden, krijg je ook oefeningen mee voor thuis. In veel gevallen kan je de instructies hiervoor via de MijnZorgApp nog eens op het gemakje opnieuw bekijken.

 • MijnZorgApp en thuis oefenen

  De MijnZorgApp is een extra hulpmiddel tijdens en na het behandeltraject. Hiermee beschik je thuis over alle oefeningen die we hebben besproken. Door middel van filmpjes en extra uitleg kun je alles nog eens nalezen en bekijken. Ook kunnen we deze app gebruiken om op een veilige manier contact op afstand mogelijk te maken.

 • Einde behandeling

  Hebben we optimale vooruitgang geboekt en/of kan je het laatste stukje prima zelf? Dan geven we je nog wat laatste tips mee om jouw lichaam zo goed mogelijk in conditie te houden.

 • Betaling

  Betaling vindt steeds na iedere behandeling plaats. Je kunt bij ons alleen met pin betalen. Bekijk ook onze tarieven