Taping Technieken

Wat zijn tape technieken?

Wanneer we het hebben over tape technieken, hebben we het over het aanbrengen van speciale medical tape op het lichaam om zo bijvoorbeeld spieren en gewrichten te ondersteunen bij een juiste houding of beweging. Dankzij de speciale medical tape en bewezen tape technieken, kunnen we zorgen voor een optimale werking zonder daarbij gewenste bewegingen te beperken.  

Wanneer bieden tape technieken uitkomst?

Tape technieken zijn bij velen vooral bekend als (na)behandeling bij sportblessures, om zo sneller te kunnen herstellen of verantwoord weer te kunnen sporten. Maar daarnaast bieden tape technieken bij nog veel meer situaties uitkomst. Met tape technieken kunnen bijvoorbeeld ook ontstekingen worden verminderd en kan er vochtophoping worden tegengaan. De bloedcirculatie en lymfewerking wordt er namelijk mee bevorderd. Tape kan ook voor drukvermindering op spieren zorgen.

Hoe lang blijft tape zitten?

Eenmaal aangebracht biedt de medical tape vaak direct verlichting. Maar voor hoe lang eigenlijk? Dat is afhankelijk van de tape techniek, de plaats waar het is aangebracht, de eigenschappen van jouw huid en de mate waarin de tape belast wordt. Over het algemeen blijft medical tape zo’n vier tot tien dagen zitten. Het materiaal is bovendien zo gemaakt dat het goed ademt en je huid dus tijdens het dragen niet verstikt.

Waar moet je op letten tijdens het dragen van de tape?

Eigenlijk kun je met medical tape alles doen wat je normaal doet. Medical tape is namelijk allereerst vochtwerend. Daardoor kun je er prima mee douchen en zelfs mee zwemmen. Dankzij de ademende eigenschappen van de tape, voert deze ook vocht af waardoor je zelfs tijdens het zweten geen last krijgt van loszittende tape of een weke huid onder de tape.

Tape technieken bij De Vooruitgang

Bij Fysiotherapie de Vooruitgang gebruiken we medical taping vaak als ondersteuning van onze behandelingen. Daarnaast passen we de tape technieken toe om vermindering van pijn te bewerkstelligen en hierdoor ook de bewegelijkheid van pijnlijke ledematen te verbeteren.

 

Zou jij gebaat zijn bij tape technieken? Maak eens een afspraak, we adviseren je er graag over.