Fasciatherapie

Wat is fasciatherapie?

Fasciatherapie is een behandeling gericht op bindweefsel. Bindweefsel kun je zien als een soort elastisch wetsuit, net onder je huid, dat al je spieren, organen en botten met elkaar verbindt. Je kunt je dan ook voorstellen dat als je bindweefsel ergens verstijft of verkleeft raakt, het grote invloed heeft op andere delen van je lichaam. Met manuele technieken en oefeningen maken we vastzittend bindweefsel weer los. 

fasciatherapie bij fysio de vooruitgang in Zeeuws-Vlaanderen

Wanneer fasciatherapie?

Hoewel fasciatherapie bij veel mensen minder bekend is dan fysiotherapie, kan het bij tal van bewegingsklachten dé oplossing zijn voor een spoedig en blijvend herstel. Je kunt denken aan bewegingspijn in knieën, heupen en schouders en stijve spieren in de nek, rug, armen en benen.

Waar je wellicht eerst de oorzaak denkt te moeten zoeken in het pijngebied, kan fasciatherapie aan het licht brengen dat juist het bindweefsel in een ander deel van je lichaam de veroorzaker is. De oplossing zit bij deze therapie dan ook niet zelden in onverwachte hoek. Zo kunnen rugklachten soms opgelost worden door verstijfd bindweefsel in de buikstreek los te maken en kan nekpijn aangepakt worden door een verstoring van bindweefsel in de onderarm te behandelen.  

Hoe ontstaat vastzittend bindweefsel?

Wellicht vraag je je nu af wat de oorzaak is van een verstoring in het bindweefsel. Dat kan van alles zijn. Te veel of te weinig beweging bijvoorbeeld, een ongeluk, verkeerde houding of een operatie.

Alles al geprobeerd?

Bij Fysiotherapie de Vooruitgang kloppen veel mensen aan die elders al fysiotherapie gevolgd hebben, maar hiermee nog niet of slechts eventjes klachtenvrij zijn geraakt. Vaak kunnen wij via fasciatherapie wel een duurzame oplossing bieden. Heb je dus alles al geprobeerd’? Kom dan toch eens bij ons langs.

Fasciatherapie bij De Vooruitgang

Elke vorm van therapie begint bij De Vooruitgang altijd met een gedegen onderzoek naar de oorzaak van jouw klachten. Hoe preciezer we die kunnen bepalen, hoe beter we je kunnen behandelen. Soms is de oorzaak heel duidelijk en soms heb je zelf geen idee waar jouw klachten vandaan komen. Tijdens een gesprek en fysiek onderzoek gaan we hier samen naar op zoek.

Voor fasciatherapie kun je bij De Vooruitgang zonder verwijsbriefje van de huisarts terecht. Lees hierover meer bij ‘Onze werkwijze