Wie is De Vooruitgang?

Maak kennis met Mariëlla

Anderen helpen. Op de middelbare school wist ik al dat ik dat wilde doen. Daarom koos ik destijds voor een opleiding tot fysiotherapeut. Ik werkte de eerste jaren in de ouderenzorg en genoot ervan om hen meer rust, verlichting en bewegingsvrijheid te geven.

Ontdekking

In die tijd leerde ik ook over lymfedrainage, een moeilijk woord voor de vochthuishouding in het lichaam. Het verbaasde me hoe belangrijk dit vocht, aanwezig in het bindweefsel, ook voor spieren, cellen en botten is. Daardoor ging ik al heel anders naar chronische klachten en ontstekingen kijken.

Compleet in shock!

Maar wat pas écht als een doorbraak voelde, was wat daarna kwam. Ik dacht al veel van het menselijk lichaam te weten, maar toen ik per toeval met fasciatherapie in contact kwam, was ik compleet in shock van de nieuwe inzichten. Ik leerde hoe bindweefsel (fascie) alle spieren, botten, gewrichten en organen in ons lichaam verbindt en hoe een verstoring daarvan in het ene deel van het lichaam, klachten kan veroorzaken op een heel andere plek.

Andere therapeut

Vanaf dat moment ben ik een compleet andere therapeut geworden. Ik ben meer naar het volledige lichaam gaan kijken, inclusief dus het bindweefsel. En ik neem hierin ook de geschiedenis van het lichaam mee: Wat heeft het al te verduren gehad? Een operatie? Een blessure? Stress? Het speelt allemaal mee in het vinden van de oorzaak van de klacht en vervolgens de behandeling daarvan.

“Ik haal alles eruit wat in de mogelijkheden ligt om zo te zorgen voor vooruitgang.”

De Vooruitgang

In deze tijd ben ik ook mijn eigen praktijk begonnen en gaf deze de naam Fysiotherapie De Vooruitgang. Ik wilde geen geijkte naam met ‘fit’ of ‘move’, want niet iedereen kan volledig fit en bewegingsvrij worden. Bij chronische ziekten zoals artrose kan ik bijvoorbeeld het gewricht niet vervangen. Maar wat ik wel kan doen, is alles eruit halen wat in de mogelijkheden ligt en zo zorgen voor vooruitgang.

Blijven ontwikkelen

Dat geldt ook voor mijzelf. Als therapeut wil ik vooruit blijven gaan. Ik volg dan ook regelmatig trainingen en internationale congressen om bij te blijven met alle ontwikkelingen in mijn vakgebied en zo een steeds betere therapeut te worden. Je verdient dat. Je mag van mij de best mogelijke zorg verwachten. Dat is ook wat ik patiënten van collega-fysiotherapeuten gun. Daarom geef ik masterclasses in lymfestelsel en littekens aan de fasciaopleiding voor fysiotherapeuten.

Samen

Daarnaast vind ik het waardevol om je tijdens de behandeling wat meer kennis over jouw eigen lichaam bij te brengen. Ik laat zien wat het belang is van gezond bindweefsel en een gestimuleerd lymfestelsel en hoe je daar zelf thuis voor kunt zorgen. Zo zorgen we voor vooruitgang, jij en ik samen. Meer weten of een afspraak? Neem contact met me op.

Mariëlla Hamelink